ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΕΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με ένα νέο κύμα δράσεων υποδέχεται το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων την Άνοιξη και προσκαλεί όλους τους Αθηναίους να δηλώσουν συμμετοχή.

Τα συμπεράσματα από κατ'ιδίαν συζητήσεις με τη σχολική κοινότητα και τους κατοίκους των γειτονιών αποτέλεσαν την αφετηρία για τη διαμόρφωση ενός εμπλουτισμένου προγράμματος δράσεων που ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των Αθηναίων κάθε ηλικίας. Έτσι, στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην Κυψέλη φοράμε άνετα παπούτσια και ετοιμαζόμαστε για εντυπωσιακές φιγούρες χορεύοντας «swing» ενώ στο Νέο Κόσμο εξασκούμαστε σε τεχνικές αναπνοής και απολαμβάνουμε τα πολλαπλά ωφέλη της «yoga». 

Στο γειτονικό Μετς, αρχάριοι και μη, ανταλλάσουμε γνώσεις και τεχνικές πλεξίματος, ενώ άτομα με αναπηρία εκπαιδεύονται σε τεχνικές μαγειρικής και κηπουρικής. Στην Κυψέλη και στο Παγκράτι, οι έφηβοι εκπαιδεύονται στην τεχνική του «human beatbox», ενώ γονείς και παιδιά μαθαίνουν χρήσιμα, καθημερινά τρικ και πρακτικές λύσεις για να ζουν οικολογικά. Η Γκράβα μαθαίνει τούρκικα ενώ παππούδες - γιαγιάδες με τα εγγόνια τους προσκαλούνται σε ένα εργαστήρι κίνησης. Παράλληλα, άτομα όλων των ηλικιών έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πειράματα θετικών επιστημών, προγραμματισμού και να δημιουργήσουν τα πρώτα τους ρομποτ, μέσα από εργαστήρια βασικών αρχών της μηχανικής. 

Στου Γκύζη παιδιά δημοτικού ψυχαγωγούνται σε ένα ευφάνταστο παιχνίδι με στόχο τη συνεργασία και την αποδοχή, ενώ στο Γουδή «παρεμβένουν» δημιουργικά στο σχολικό τους περιβάλλον μέσα από ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι, βασισμένο σε αγαπημένα παραμύθια. Όλοι οι κάτοικοι των Πετραλώνων «ξυπνούν» τον καλλιτέχνη μέσα τους και συμμετέχουν στην αναδιαμόρφωση του σχολείου της γειτονιάς τους, ενώ άλλοι διασκευάζουν μυθολογικές ιστορίες με στόχο τη δημιουργία θεατρικής παράστασης. Επιπλέον, σχολεία σε όλες τις περιοχές του δήμου Αθηναίων, θα φιλοξενήσουν μια νέα, μουσικοθεατρική παράσταση που ακολουθεί τις περιπέτειες μιας...βίδας.

Στην Πλατεία Βάθη, οι έφηβοι δημιουργούν θεατρική ομάδα, αναλύουν θεατρικά κείμενα και ανεβάζουν τη δική τους παράσταση, ενώ οι ενήλικες εκπαιδεύονται σε τεχνικές συνέντευξης για εύρεση εργασίας. Στους Αμπελόκηπους μικροί και μεγάλοι εκπαιδεύονται για πρώτη φορά σε τεχνικές τσίρκου, ζογκλερικών και θεάτρου του δρόμου και ετοιμάζονται για παρουσιάσεις στις γειτονιές και τις πλατείες.  

Παράλληλα με τις δράσεις και με το καλοκαίρι προ των πυλών, τον Μάιο προσκαλούμε όλους τους Αθηναίους, ανεξαρτήτως ηλικίας, στα προαύλια τον Ανοιχτών Σχολείων για συμμετοχή σε μια συναρπαστική εβδομάδα αστρονομίας.

Όλες οι νέες δράσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr κάτω από την καρτέλα "Δράσεις"

***

ΜΗΝΑΣ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Κυριακή 19 Μαρτίου, 12.00 - 14.00
93ο Δημοτικό Σχολείο, Νέος Κόσμος
 (Πυθέου 9 & Αγκύλης) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με την ενεργό συμμετοχή πλήθους φορέων που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα άτομα με αναπηρία. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:  

  • Αφήγηση παραμυθιών από τη συγγραφέα Λίλα Πατρόκλου
  • Ομιλία με θέμα τη προσβασιμότητα από τον κ. Διονύση Γουράνιο, Πρόεδρο του Γέφυρα Ζωής, Σύλλογος Α.μ.ε.Α Δυτικού Τομέα
  • Κινητικό εργαστήρι «Άθληση για όλους» από το Σύλλογος Προσαρμοσμένης Άσκησης & Αναψυχής 
  • Θεατροπαιχνιδίσματα «Το Τσίρκο» από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Τέχνη & Ένταξη
  • Ανοιχτό εργαστήρι δημιουργικής κίνησης για άτομα με και χωρίς αναπηρία με τη VSA HELLAS 

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, 17.00 - 18.30 
9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, Γουδή (Πόντου 67 - 69)
Δράση ευαισθητοποίησης για την αναπηρία από τη Δ/νση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας, Τμήμα Πολιτικών Ισότητας & Αντιμετώπισης Διακρίσεων. Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης καθώς και μουσική παρουσίαση.